Páratlan örökpanorámás lakások

OXYGEN GARDEN

Ingatlan kereső

Keresett kifejezés:
Emelet:
Ajtó:
Tájolás:
Státusz:
Szoba:
min.:
max.:
Terület (m2):
min.:
max.:
Terasz (m2):
min.:
max.:
Zöldtető (m2):
min.:
max.:

Műszaki tartalom

Alapozás

Az épület alapozása a talajmechanikai és talajfizikai szakvéleményre alapozott, statikus tervező által tervezett statikai kiviteli tervnek megfelelően készül, amely a teherhordó talajszintig nyúlik le. A felhasználásra kerülő beton és betonacél a statikai tervekben rögzített minőségben kerül beépítésre.

Szerkezet/Falazat

Az építmény alapozásához sziklára fektetett vasbeton lemezalapot használunk, a szükséges helyeken gerendás megerősítéssel, illetve pontalap kiegészítésekkel. A teherhordó rendszer pillérvázas, 30x30 cm keresztmetszetű vasbeton pillérekkel készül. A külső főfalak Leier 38 as falazó blokkból és belső lakás elválasztó és merevítő falak,  Leier 30 K falazóblokkból épülnek 10 cm rátett hőszigeteléssel. A IV. szint acél pillér- és keretvázas megerősítést kap, 18 cm vastagságú hőszigeteléssel. A támfalak és a födém Monolit vasbetonból készülnek, terméskő burkolattal.

A zárófödém 20 cm, a falak 10 cm vastag hőszigetelést kapnak.

Nem teherhordó térelválasztók 10 cm vastag (40x20x10 cm) gipszes válaszfal téglából készülnek.

Tetőszerkezet, zárófödém

A zárófödém 20 cm vastag hőszigetelést kapnak.

Külső nyílászárók

A beépítésre kerülő nyílászárók szabványméretű, műanyag-tokszerkezetű, 5 kamrás 3 rétegű hőszigetelt üveg.

Bejárati ajtó 3 pontos biztonsági zárral, a magyar biztonságtechnikai szabványnak megfelelően készülnek, számozással ellátva.

Redőny (fehér)

Belső nyílászárók

A lakásokban a belső ajtók, faszerkezetű ajtólappal, dekorfóliás felülettel, küszöbmentes kivitelben, alaprajz szerinti méretben és kialakításban kerül beépítésre. 3 féle szín választható. Üvegbetét külön megegyezés tárgyát képezi.

Homlokzatképzés

A tervekben meghatározott színű nemes vakolat felületek.

Homlokzatképzés :

 1. Lábazatok, támfalak: szürke bükki termés mészkő
 2. Homlokzati nemes vakolat törtfehér színben
 3. Burkolt homlokzati felületek: mattra csiszolt mészkőlap
 4. Fémburkolatok: fémlemez grafitszínben
 5. Műanyag nyílászárók fehér színbe
 6. Bádogos szerkezetek: grafit színben
 7. Műkő fedlapok homokszínben
 8. Korlát
 9. Homlokzati faelemek szürke lazúrozással
 10. Tetőfedés: Korcolt fémlemezfedés grafit színben

 

Szigetelés (Víz)

A megfelelő védelem érdekében a padló és fal talajnedvesség ellen műanyag lemezzel lesz szigetelve. A csapadékvíz a tetőről, a teraszokról és a térburkolatokról a társasházon belül lesz elvezetve és a telken kerül levezetésre.

Szigetelés (Hő és hang)

A lakások „AA” energetikai minőségben készülnek:

 • zárófödémen: 20 cm Austrotherm
 • külső homlokzat: 10 cm Austrotherm
 • lábazati falon: 10 cm Austrotherm
 • földszinti padlóban: 10 cm  Austrotherm
 • garázsnál: Mennyezet szigetelés készül 5 cm kivitelben Austrotherm
 • emeletközi padlóban: 7 cm  Austrotherm szigetelések kialakításával.

A beépített szaniterek (mosdó, WC-k) szerelőkeretes szerkezetre kerülnek fel, így a csőhálózat zajhatása nem lép be a szomszédos szobákba (nincsenek válaszfalakba vésett csövek). A szennyvíz hálózat vastagfalú, hangcsillapított Rehau csőhálózattal szerelt, mely szintén az alacsony akusztikai értékek megtartásában fontos. A csőhálózat a lehető legrövidebb úton kilép a lakásból és az épületen kívül kerül elvezetésre.

 

Burkolatok

Az épületben hidegburkolatként import olasz (Armonie márkájú) kerámia kerül kialakításra, amely a vizes helyiségekben, padlón csúszásmentes kialakítású. Melegburkolatként az alaprajzon jelölt helyiségekben, Dekorpadló burkolatok készülnek. A teraszok, erkélyek burkolata kültéri, fagyálló, csúszásmentes kerámia vagy gresslap lesz.

Hideg és melegburkolatok: A megadott listából választhatók, egyes termékek egyedi megegyezés tárgyát képezik.

A burkolatok milyensége (hideg vagy meleg) az alaprajzon láthatóak.

A fürdőszobákban és a wc-ben a fali csempék ajtó magasságig kerülnek fel a falra.

A burkolatok természetesen tartalmazza a hozzá tartozó segédanyagokat. A burkolatok ízlés szerint választhatók a megadott alap választékból.

 

Belső felületképzés:

A vakolt falak gletteléssel, fehér diszperziós festéssel készülnek, kivéve a burkolt helyeken. Színes festés csak felárral kérhető.

 

Fürdőszoba/ WC felszereltsége:

 • 1 db kád fehér színben HOTLINE NEW 175x70 cm akril, 60-as lefolyóval (Ideal Standard)
 • 1 db LOGIS Egykaros Fali kádtöltő csaptelep, krómozott kivitelben. 1 db LOGIS Egykaros fali zuhany csaptelep, króm (Hansgrohe)
 • 1 db mosdó (szekrény és szifontartó nélkül) O.novo Mosdó 65x51 cm Fehér alpin (Villeroy & Boch)
 • 1 db mosdó csaptelep LOGIS Mosdó csaptelep 70 automata lefolyó-garnitúrával, króm (Hansgrohe) krómozott kivitelben
 • 1 db automata mosógép csatlakozás (hidegvíz vételre, csatornára)
 • 1 db WC, O.novo Kombipack WC Fehér alpin (Villeroy & Boch) rejtett tartállyal, kézmosóval, 1 db mosdó csaptelep egykaros krómozott kivitelben

 

Víz / csatorna

Minden lakás önálló vízmérővel rendelkezik. A szennyvíz a városi csatornarendszeren keresztül kerül elvezetésre.

Fűtés: Uponor mennyezethűtő és padlófűtő rendszer, Vaillant multiMATIC 700/4 központi termosztátos vezérléssel (a Vaillant hőszivattyúhoz adott tipus) Vaillant aroTHERM VWL 155/2 A

Hőszivattyús rendszer (fűtés, hűtés, használati melegvíz készítés).

Ivóvíz rendszer: csillagpontos vízosztós megoldással Uponor rendszerelemekkel.

Az ivóvíz hálózat krómozott sarokszelepekkel bezárólag készül el. (részletek a “lakás felszereltsége” pontban).

Szellőzés: Kereszt ellenáramú, Vaillant recoVAIR VAR 150/4 L Komplett szellőző csőrendszer EPP műanyag csövekkel, 4 db elszívó és 4db befújó ponttal, tányérszelepekkel, hangtompítókkal.

Elektromos hálózat: Villanyvezetékek csillagpontos megoldással háromszoros szigeteléssel ellátott MBCU rézkábelekkel, fő helyiségenként 16A biztosítékkal.

Elektromos kiállások: helyiségenként 1 db lámpakapcsoló, 1 db lámpakiállás, 3 db konnektor (nappaliban + 3 db). A nappaliban és a szobákban 1-1db TV csatlakozó.

1 db kültéri lámpa és 1 db kültéri konnektor kialakítása.

A villamos szerelvények: Legrand Niole fehér Kábel TV fogadására

 

Fűtés, hűtés, HMV

Minden lakásban korszerű padlófűtés és mennyezet hűtési rendszert valósítunk meg, melyet egyedi hőmennyiségmérővel mérünk. Lakásonként két termosztát (légkezelésre, és fűtés-hűtésre egy-egy) kerül beszerelésre. Az épületben páratartalom figyelés és szabályozás valósul meg. A rendszerek lakásonként szabályozható, de a hőtermelés központilag valósul meg a gépészeti helyiségben. Itt levegő-víz hőszivattyúk kerülnek elhelyezésre, amelyek a kedvezményes, ÉMÁSZ által biztosított geotarifa által biztosítanak a földgáztüzelésnél olcsóbb alternatívát.

A hideg és melegvíz hálózat lakásonkénti mérést kap. A beépített szaniterek (mosdó, WC-k) szerelőkeretes szerkezetre kerülnek fel, így a csőhálózat zajhatása nem lép be a szomszédos szobákba (nincsenek válaszfalakba vésett csövek). A szennyvíz hálózat vastagfalú, hangcsillapított Uponor csőhálózattal szerelt, mely szintén az alacsony akusztikai értékek megtartásában fontos. A melegvíz hálózat tömbönként cirkulációs hálózattal van ellátva, így a melegvíz a csapolók előtt kering, így biztosítva a maximális komfortot. A csőhálózat a lehető legrövidebb úton kilép a lakásból és az épületen kívül kerül elvezetésre.

 

Szellőzés

A jó hőszigetelés és a hűtési funkció miatt minden lakás egyedi lakásszellőztető berendezést kap. A hálószobákban történik a befúvás, a konyha, fürdőszoba anemosztátjain keresztül pedig az elszívás. A szellőzőgépben nagy hatásfokkal visszahasznosítjuk a lakásból elszívott levegő energiatartalmát. Opcionálisan lehetőség van a lakók számára különféle fokozatú szűrők beépítésére, így az esetlegesen allergiás lakóknak is megnyugtató megoldást biztosíthatunk.

A konyhai páraelszívó kivezetése egyedi megoldást kap, minden lakásból egyedi kürtőn távozik a levegő. Így elkerülhetjük a nem kívánatos - szomszéd által okozott – szaghatásokat.

 

Garázs

Terepszint alatti teremgarázs kerül kialakításra. Műgyanta padló burkolattal.

 

Tárolók

A lakásokhoz önálló alsószint tárolók tartoznak

 

 

Egyéb feltételek:

 • Az engedélyezési tervdokumentációban feltüntetett helyiség méretek, falvastagságok úgynevezett nyers méretek, amelyek nem foglalják magukba a vakolat ill. a falburkolatok vastagságát.
 • A konyhai berendezésekhez víz és elektromos csatlakozás kerül kiépítésre (vízcsatlakozás a mosogató részére, elektromos és elszívó csatlakozás a páraelszívó részére, elektromos csatlakozás a tűzhely részére)
 • Konyhagépek és egyéb belsőépítészeti termékek, beépített bútorok, szekrények és más szerkezetek nem képezik jelen műszaki tartalom részét.
 • Kábel TV csomag, vezetékes telefon és internet szolgáltatás megrendelése nem képezi jelen műszaki tartalom részét, ezek megrendelése a tulajdonos feladata. (TV, internet csatlakozási lehetőség minden nappaliban és hálószobában 1 db)
 • Lámpatestek, csillárok beszerzését és felszerelését jelen műszaki tartalom nem tartalmazza (kivéve WC, fürdőszoba, közlekedő)
 • A bejárati kapu elektromos zárral működik, a lakások kaputelefonnal vannak ellátva
 • Vevőnek nincs lehetősége a lakást szerkezetkészen átvenni, illetve saját beszerzésű anyagokat, illetve termékeket a kivitelezés során beépíttetni. A Vevő az eladó által megjelölt időpontig, az eladó által megadott mintakollekcióból vagy katalógusból választhat és rendelhet (hideg-, melegburkolatok, szaniter áruk, dugaljak, kapcsolók) A Vevő csak az eladó által kijelölt szállító termékeiből választhat. Más forrásból való anyagbeszerzés nem lehetséges.

 

Munkaterület látogatása:

Az építkezés területére a Vevő csakis előzetes igénybejelentés esetén, előzetesen megbeszélt időpontban, az ELADÓ felelős műszaki vezetője, vagy az általa kijelölt kísérő személy felügyelete mellett léphet be a saját felelősségére, azaz a munkaterületen esetlegesen bekövetkező, a vevőt ért hátrányos következményekért az ELADÓ semmilyen anyagi vagy büntetőjogi felelősséget nem vállal.